Conștiință, libertate și morala. Răspunsuri date tinerilor și educatorilor

Gino Rocca, Conştiinţă, libertate şi morală. Răspunsuri date tinerilor şi educatorilor, Iaşi 2012, 158 p., 14×20, ISBN 978-606-578-042-2, 10 lei.

Editura „Sapientia” anunţă apariţia cărţii Conştiinţă, libertate şi morală. Răspunsuri date tinerilor şi educatorilor, scrisă de Gino Rocca şi tradusă din italiană de pr. Ioan Bişog. Cartea apare în colecţia „Spiritualitate”, în formatul 14×20, are 158 pagini şi poate fi procurată de la orice librărie catolică din ţară la preţul de 10 lei.

În inima fiecărui om se nasc zilnic o mulţime de întrebări. Pentru un răspuns corect şi pentru o alegere constructivă este nevoie de „maeştri”, de persoane competente şi cu viziune, conştienţi de responsabilitatea pe care o au atunci când oferă răspunsuri de care depinde viitorul unui om, mai ales în ceea ce priveşte aspectul religios.

Pentru a veni în ajutorul acelora care caută răspunsuri la întrebările care îi frământă, Editura „Sapientia” propune cartea Conştiinţă, libertate şi morală. Răspunsuri date tinerilor şi educatorilor, în care sunt adunate dialogurile purtate pe parcursul a 15 ani de profesorul italian Gino Rocca cu cititorii revistei Città Nuova, în cadrul rubricii „O problemă de morală. Cartea a fost tradusă din limba italiană de pr. Ioan Bişog, paroh la Parohia „Sf. Iosif Muncitorul” din Săbăoani (Neamţ).

Cartea este rodul unei profunde experienţe pastorale. Răspunsurile pline de optimism pe care autorul le-a dat cititorilor săi au un caracter ocazional, corespunzătoare exigenţelor reale, provocate de faptele vieţii şi de realitatea zilnică. Întrucât majoritatea întrebărilor provin din rândul tinerilor, acestea reflectă dificultăţile care intervin în înţelegerea unor puncte ale doctrinei catolice.

Cartea este prefaţată de prof. Michel Vandeleene şi are două părţi. Prima parte, „Probleme generale”, cuprinde dialoguri referitoare la conştiinţă, păcat şi sacramentul Spovezii. Partea a doua, „Probleme speciale”, cuprinde dialoguri referitoare la porunca a şasea, autorul răspunzând la întrebări referitoare la nudism, pornografie, homosexualitate, raporturi prematrimoniale.

Recomandăm această carte tuturor celor care au nevoie de răspunsuri, dar şi celor care trebuie să dea răspunsuri. Valoarea cărţii este dată atât de limbajului simplu, accesibil tuturor, cât şi de fidelitatea faţă de cuvântul lui Dumnezeu, faţă de magisteriul Bisericii şi faţă de omul de astăzi de care dă dovadă autorul.

Cosmin Cimpoeşu

Puteti achizitiona acesta carte, accesand site-ul: www.librariasapientia.ro